Zelfgemaakt recept voor gele cakemix


Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Gele cakemix is ​​een basisrecept dat in talloze desserts kan worden gebruikt! Het is super eenvoudig om samen te gooien en je hebt maar een handvol ingrediënten nodig.

Thuis taarten maken is makkelijker dan je denkt en dus verrukkelijk! Angel food cake, witte cake en klassieke chocoladetaart zijn enkele van mijn andere onfeilbare recepten. Ze worden elke keer weer geweldig!

Pot vol met ingrediënten voor droge cakemix.

Zelfgemaakt recept voor gele cakemix

Taartliefhebbers verheugen zich! Dit recept is alles wat je nu nodig hebt in je leven. Als je op mij lijkt, dan hou je van een goede gele cake. Ongeacht het glazuur, het is zo lekker! Met dit supereenvoudige recept heb je cakemix bij de hand voor als je trek hebt in een dessert! Geen boodschappenreis nodig! De ingrediënten staan ​​nu waarschijnlijk in je voorraadkast. Je blijft niet alleen thuis, maar dit smaakt ook beter dan welke cakemix dan ook die je kunt kopen!

Maar misschien maak je niet vaak gele taarten, dat begrijp ik. Wat veel mensen echter niet weten, is dat gele cakemix handig is voor zo veel verschillende desserts! Dus zelfs als je niet de grootste taartliefhebber ter wereld bent, is dit nog steeds een super handig ding om in je keuken te hebben! Sommige van mijn favoriete dessertrecepten aller tijden maken gebruik van gele cakemix. Bananenroomkoekjes? Rekening. Citroen kokosrepen? Dubbel Check. Ik heb hieronder een aantal van mijn favoriete recepten verzameld die gele cakemix als basisingrediënt gebruiken! Echt, de opties zijn eindeloos.

Ingrediënten voor zelfgemaakte gele cakemix

Voor deze cakemix heb je maar 5 simpele ingrediënten nodig! U hoeft nooit meer gele cake in een doos te kopen! Alle maten vind je in onderstaande receptenkaart. Opmerking: dit is gewoon een mix van droge ingrediënten en je moet dingen zoals eieren en boter toevoegen als je klaar bent om je cake te maken. Ik heb mijn beproefde recept voor gele cake hieronder gelinkt!

 • Cakemeel: Geeft je cake structuur en een fijne textuur. Je kunt ook bloem voor alle doeleinden gebruiken, maar dit zal de kruimel van de cake enigszins veranderen.
 • kristalsuiker: Toegevoegd aan je cakemix voor de perfecte zoetheid!
 • Bakpoeder en bakpoeder: Een mix van beide is nodig voor een cake die goed rijst!
 • Zout: Zout wordt gebruikt om de algehele smaak van uw cake te verbeteren.

Hoe maak je je cakemix?

Je hoeft hier alleen maar een paar basisingrediënten te mengen. Wie wist dat de beste taarten beginnen met de meest eenvoudige basis? Ik heb hieronder een afdrukbare afbeelding van dit recept gegeven, zodat je een fysiek exemplaar bij de hand kunt houden! Deze gele cakemix zorgt voor de lekkerste desserts!

 1. Ingrediënten mixen: Klop de bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder, zout en melkpoeder door elkaar.
 2. Winkel: in een luchtdichte pot of pot tot gebruik.
Gele cakemix afdrukbare afbeelding.

Wat kan ik maken met gele cakemix?

Koekjes, repen, cakes, noem maar op! Je gele cakemix komt goed van pas voor een scala aan desserts. Enkele van mijn andere favorieten zijn piña colada poke cake en pompoentaart bladcake. Deze supereenvoudige cakemix kan worden omgezet in alles wat je hartje begeert! Het enige wat u hoeft te doen is uw favoriete smaken, toppings en vullingen toe te voegen.

Opmerking: er zijn meestal 4 kopjes beslag in een cakemix in dozen. Dus als een recept een doos cakemix nodig heeft, gebruik dan gewoon 4 kopjes van jezelf!

Gele cakemix opslag

 • Op kamertemperatuur: Bewaar je gele cakemix in een luchtdichte verpakking op een koele, droge plaats. Het moet maximaal 5 maanden houdbaar zijn.

Let op: Als je in een warm of vochtig klimaat leeft, kan dit de houdbaarheid van je mix verkorten. Vocht kan je rijsmiddelen vroeg activeren, waardoor je een dichte cake krijgt als je hem gaat bakken.

Je taart maken

Nu je je cakemix klaar hebt, is het tijd om te bakken! Een zelfgemaakte gele cake maken is niet alleen lekker, maar ook nog eens makkelijk om te doen! Het volledige recept vind je hier.

 1. Voeg natte ingrediënten toe aan de cakemix: Voeg in een grote kom een ​​pot van je gele cakemix toe en meng er 1 kop karnemelk door, ¼ kopje melk, 1 theelepel vanille, ½ kopje plantaardige olie en 3 eieren. Opmerking: als u natte ingrediënten op kamertemperatuur gebruikt, krijgt u een beslag zonder klontjes! Klop tot alles gemengd is.
 2. Toevoegen aan pan: Voeg een gladde laag beslag toe aan 2 ingevette ronde cakevormen van 8 inch en bak 35-40 minuten. Je weet dat je cake gaar is als een tandenstoker er schoon uitkomt of als het midden terugveert als je hem aanraakt! Laat volledig afkoelen voor het glazuur.
 3. vorst: Voeg je favoriete glazuur toe! Mijn favoriete combinatie is gele cake en chocoladeglazuur. Ik raad zeker aan om zowel chocoladebotercrème als chocoladeroomkaasglazuur te proberen!

Tip: meng je beslag niet te lang! Hierdoor wordt je cake dik. Meng alleen totdat je ingrediënten soepel zijn opgenomen en stop dan.

Gele cake met chocolade glazuur gesneden uit de cake.

 • Garde de bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout bij elkaar. Opslaan in een luchtdichte container of kan tot klaar voor gebruik.
 • Als je klaar bent om je cake te bakken, gebruik dan de hele mix en combineer in een mixer met 1 kopje karnemelk, ¼ kopje melk, ½ kopje plantaardige olie, 1 theelepel vanille en 3 grote eieren. Bak in 2 ingevette 8-inch pannen op 350 gedurende 30-35 minuten.


Nu je je cakemix klaar hebt, is het tijd om te bakken! Een zelfgemaakte gele cake maken is niet alleen lekker, maar ook nog eens makkelijk om te doen! Het volledige recept vind je hier.
 1. Voeg natte ingrediënten toe aan de cakemix: Voeg in een grote kom een ​​pot van je gele cakemix toe en meng er 1 kop karnemelk door, ¼ kopje melk, 1 theelepel vanille, ½ kopje plantaardige olie en 3 eieren. Opmerking: als u natte ingrediënten op kamertemperatuur gebruikt, krijgt u een beslag zonder klontjes! Klop tot alles gemengd is.
 2. Toevoegen aan pan: Voeg een gladde laag beslag toe aan 2 ingevette ronde cakevormen van 8 inch en bak 35-40 minuten. Je weet dat je cake gaar is als een tandenstoker er schoon uitkomt of als het midden terugveert als je hem aanraakt! Laat volledig afkoelen voor het glazuur.
 3. vorst: Voeg je favoriete glazuur toe! Mijn favoriete combinatie is gele cake en chocoladeglazuur. Ik raad zeker aan om zowel chocoladebotercrème als chocoladeroomkaasglazuur te proberen!
Tip: meng je beslag niet te lang! Hierdoor wordt je cake dik. Meng alleen totdat je ingrediënten soepel zijn opgenomen en stop dan.

Serveert: 8

calorieën273kcal (14%)Koolhydraten64G (21%)Eiwit4G (8%)Vet1G (2%)Verzadigd vet1G (5%)Meervoudig onverzadigd vet1GEnkelvoudig onverzadigd vet1GNatrium216mg (9%)Potassium187mg (5%)Vezel1G (4%)Suiker38G (42%)Vitamine A1IUCalcium71mg (7%)Ijzer1mg (6%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Toetje

Keuken Amerikaans

Trefwoord gele cake, gele cakemix


creditSource link

Chicksdenbosch
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart