Kip Broccoli en Rijst Kip Ovenschotel Recept

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Kip broccoli en rijst braadpan is een heerlijk, gemakkelijk, gezinsvriendelijk gerecht! Het is romig en gevuld met smaken die elkaar perfect aanvullen! Je zult het geweldig vinden!

Dit recept is ongelooflijk lekker en je kunt een zelfgemaakte braadpan niet verslaan! Nadat je deze hebt geprobeerd, ga je gang en maak je Cowboy Casserole, Corn Casserole of deze lekkere Sausage and Biscuit Casserole. Je zult ze allemaal geweldig vinden!

Broccoli, kip en rijst braadpan met een houten opscheplepel erin.

Eenvoudige en heerlijke braadpan

Ik hou van een goede braadpan! Er zijn er zoveel dat het moeilijk is om te weten welke het proberen waard zijn. Om me te helpen dat uit te zoeken, moet het een paar vakjes afvinken! Het moet eenvoudig, snel en gemakkelijk te maken zijn en niet te veel ingrediënten bevatten. Oh, en het moet heerlijk zijn! Maar dat spreekt voor zich. Deze braadpan met kip en rijst heeft klassieke ingrediënten zoals deze zelfgemaakte crème van kippensoep waar ik niet alleen dol op ben, maar waar mijn kinderen dol op zijn! En als je echt verder wilt gaan, dan moet je dit geweldige dessert erbij maken. Je familie zal je later dankbaar zijn!

Met een heleboel ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt, is deze braadpan iets dat je op het laatste moment kunt maken! Ik vind het heerlijk dat het allemaal in één pan wordt gemaakt en in één keer samen wordt gekookt. Je krijgt je granen, eiwitten en groenten in één! Dit bespaart me dat ik meer kanten moet maken voor het avondeten en dat maakt dit perfect voor degenen die onderweg zijn! Als je het eenmaal hebt geprobeerd, zal het zeker een familiefavoriet worden!

Ingrediënten in Broccoli en Rijst Kip Ovenschotel

Zoals ik al eerder zei, de ingrediënten hierin zijn waarschijnlijk al dingen die je in je keuken hebt staan! Dit maakt het zo eenvoudig in elkaar te zetten! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte ingrediëntenmetingen.

  • Boter: Omdat je later zout toevoegt, gebruik ik graag ongezouten boter voor dit recept.
  • Ui: Snijd de ui in stukken van dezelfde grootte, zodat hij gelijkmatig gaart.
  • Broccoliroosjes: Snijd deze groot of klein, je kunt doen wat het beste is voor je gezin om te eten!
  • Rijst: Je kookt dit voordat je het mengt met alle andere ingrediënten.
  • Crème van kippensoep: Je kunt het in de winkel kopen of je kunt proberen deze heerlijke zelfgemaakte kippencrèmesoep te maken.
  • Zure room: Dit helpt het gerecht die romige textuur te geven.
  • Melk: Het gebruik van melk zal helpen om alle ingrediënten samen te mengen.
  • Zout en peper: Door deze toe te voegen, worden de smaken van alle andere ingrediënten versterkt en krijgt het wat extra smaak!
  • Knoflook poeder: Ik hou van de smaak van knoflook! Het voegt veel heerlijke smaak toe aan dit recept!
  • Gekookte kip: Ik heb een rotissarie-kip gebruikt, maar je kunt ook wat kipfilet koken of kip uit blik in een snuifje gebruiken!

Topping

  • Panko: Als je dit met de boter mengt, ontstaat de perfecte topping die tijdens het bakken krokant en goudbruin wordt!
  • Parmezaanse kaas: Voegt de perfecte smaak toe aan de braadpan.
  • Boter: Je smelt de boter om in de topping te gebruiken en meng je met de kaas en broodkruimels!

Hoe Broccoli en Rijst Kip Ovenschotel Te Maken

Deze braadpan is in ongeveer 30 minuten klaar! Het is de perfecte last-minute maaltijd waar je hele gezin gek van zal worden!

  1. Voorverwarmen en sauteren: Verwarm de oven voor op 350 graden. Voeg in een middelgrote pan de boter en de ui toe en bak op middelhoog vuur tot ze bijna gaar zijn. Voeg de broccoli toe en bak tot ze ongeveer 3-4 minuten zacht beginnen te worden.
  2. Combineren: Meng in een grote kom de broccoli en ui, rijst, room van kippensoep, zure room, melk, zout, peper, knoflookpoeder en kip.
  3. In ovenschaal doen: Verdeel gelijkmatig in een braadpan van 9 × 13 inch.

Topping

  1. Combineren, bestrooien en bakken: Combineer de Panko, Parmezaanse kaas en boter. Strooi over de braadpan en bak 20-25 minuten of tot de bovenkant goudbruin is en door en door verwarmd.
6 foto's die laten zien hoe je ingrediënten mixt om een ​​braadpan te maken.

Variaties om te proberen

Deze braadpan met broccoli en rijstkip is perfect zoals hij is, maar als je hem vaker wilt koken, kun je gemakkelijk een paar dingen veranderen en hem elke keer vers en nieuw laten smaken! Hier zijn een paar ideeën!.

  • Groenten: Probeer de broccoli eens uit te wisselen voor andere groenten die je lekker vindt! Wortelen, erwten, sperziebonen of andere waar je echt van houdt! Of je kunt er zelfs nog een paar aan de broccoli toevoegen! Zorg er wel voor dat je de bedragen aanpast. Als u bijvoorbeeld één ingrediënt toevoegt, maakt u er 2 kopjes van. Als je 4 groenten wilt gebruiken, voeg dan 1 kopje van elk toe!
  • Rijst: Je kunt de witte rijst omwisselen voor bruine rijst als je dat lekkerder vindt. Het zal de smaak een beetje veranderen, maar het is net zo lekker. Zorg ervoor dat je de aanwijzingen op de rijst die je gebruikt volgt, want bruine rijst duurt iets langer om te koken!

Een ingezoomde foto van een braadpan met broccoli en rijstkip.

Restjes bewaren

Deze braadpan met broccoli en rijstkip is de volgende dag net zo lekker (zo niet beter!)! Zo kun je het bewaren en opwarmen voor later!

  • Koelkast: Als je braadpan is afgekoeld, bewaar hem dan in een luchtdichte verpakking en plaats hem in je koelkast. Het duurt 3-4 dagen!
  • Opwarmen: Om je restjes op te warmen, leg je de afzonderlijke porties op borden en zet je ze in de magnetron gedurende 1-2 minuten of tot ze helemaal opgewarmd zijn.

Kip broccoli en rijst


  • Verwarm de oven voor op 350 graden. In een middelgrote pan voeg de boter en ui toe en bak op middelhoog vuur tot ze bijna gaar zijn. Voeg de broccoli toe en bak tot ze ongeveer 3-4 minuten zacht beginnen te worden.
  • Meng in een grote kom de broccoli en ui, rijst, room van kippensoep, zure room, melk, zout, peper, knoflookpoeder en kip.

  • Verdeel gelijkmatig in een 9×13 inch braadpan.

Topping:

  • Combineer de Panko, Parmezaanse kaas en boter. Strooi op de bovenkant van de braadpan en bak 20-25 minuten of tot ze goudbruin zijn en door en door verwarmd.



Serveert: 6

calorieën564kcal (28%)Koolhydraten64G (21%)Eiwit22G (44%)Vet24G (37%)Verzadigd vet12G (60%)Meervoudig onverzadigd vet2GEnkelvoudig onverzadigd vet7GTrans vet1Gcholesterol84mg (28%)Natrium805mg (34%)Potassium511mg (15%)Vezel3G (12%)Suiker5G (6%)Vitamine A1038IU (21%)Vitamine C55mg (67%)Calcium161mg (16%)Ijzer2mg (11%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Diner, Hoofdgerecht

Keuken Amerikaans

Trefwoord braadpan, kip broccoli en rijst braadpan

creditSource link

Chicksdenbosch
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart