Het ultieme recept voor bierkaasdip

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Bierkaasdip is de romigste, lekkerste dip die er is! Het past overal bij en is de hit op elk feest. Het heeft de perfecte mix van smaken die ervoor zorgen dat je terug blijft komen voor meer!

Dips zijn absoluut de beste en deze is geen uitzondering! Je kunt er van alles in dippen en het zal heerlijk smaken. Begin met het dippen van deze crostini’s, deze Pretzel Rolls of dit heerlijke zuurdesembrood. Het zal geweldig smaken met hen allemaal!

Een plak van een crostini wordt ondergedompeld in bierkaasdip.

Waarom is bierkaasdip de BESTE?

Bierkaasdip is romig, kaasachtig en heeft de meest geweldige smaak! Het is zo heerlijk en alle kazen en hints van knoflook en paprika maken dit de perfecte mix van smaakstoffen. De textuur is om voor te sterven! Het is dik en blijft plakken aan alles wat je erin doopt. Ik ben dol op het dippen van brood, groenten (broccoli is mijn favoriet!), en zelfs pretzels of chips. Ik ben vooral dol op hoe veelzijdig het is en hoe het bij zo ongeveer alles past!

Deze bierkaasdip is zo makkelijk te maken en iedereen zal er gek van worden! Het duurt maar een paar minuten om op te zwepen, dus het is geweldig om mee te nemen naar een last-minute potluck of feest. En als je het echt fancy wilt maken, dan moet je deze zelfgemaakte pretzel rolls maken om erin te dippen! Dit is een van mijn favoriete recepten en ik kan niet wachten tot je het probeert! Ik weet zeker dat je er net zoveel van zult houden als ik!

Ingrediënten in Bier Kaas Dip

De meeste van deze ingrediënten heb je al in huis! Er zijn er maar een paar die je misschien in de winkel moet ophalen. Dus lees dit nog eens door, pak wat je nodig hebt en ga koken! Als je het eenmaal hebt geprobeerd, weet je precies wat je nodig hebt voor de volgende keer en het zal zo gemakkelijk zijn! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

  • Boter: In dit recept gebruik ik ongezouten boter.
  • Meel: Door de boter en bloem te mengen, ontstaat er een roux, wat de dip helpt dikker te maken!
  • Melk: Meng dit erdoor en klop tot het dik wordt. Geef niet op, het gaat gebeuren!
  • Bier: Elk merk bier zal werken.
  • Scherpe cheddarkaas: Ik zorg er graag voor dat mijn kaas vers geraspt is. Vers geraspte kaas past beter bij het maken van een gladde textuur.
  • Gruyère: Dit voegt de meest geweldige smaak toe aan de dip!
  • Paprika: Een zoete specerij die bijdraagt ​​aan de algehele smaak.
  • Knoflook: Ik hou ervan wanneer knoflook aan een recept wordt toegevoegd, vooral een dip!
  • Dijon mosterd: Dit geeft het een beetje een pittige smaak zonder te “mosterd”-smaak te hebben.

Laten we een duik maken!

Als je 10 minuten over hebt, heb je genoeg tijd om deze bierkaasdip te maken! Het is zo eenvoudig en snel dat je het altijd wilt koken!

  1. Garde: Voeg in een middelgrote sauspan op middelhoog vuur de boter toe en smelt. Vervolgens kunt u de bloem toevoegen en langzaam de melk erdoor roeren. Voeg het bier toe en klop.
  2. Meng de kaas erdoor: Voeg de kaas toe en mix tot de kaas gesmolten is.
  3. Kruiden toevoegen: Voeg de paprika, knoflook en dijonmosterd toe en klop tot de gewenste dikte.
6 stapsgewijze foto's over het mengen van ingrediënten voor dip.

Tips voor het maken van dipsaus

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om deze bierkaasdip perfect te laten verlopen! Hier zijn een paar van mijn suggesties die je kunnen helpen!

  • Gebruik geen voorgeraspte kaas: Kaas die al versnipperd is, heeft een coating om het zo te maken dat het niet aan de zak blijft plakken. Hierdoor smelt de kaas niet zo snel samen met andere ingrediënten! Blijf bij een blok kaas dat je zelf kunt raspen en de textuur hiervan zal zoveel beter zijn!
  • Houd de dip warm: Om dit warm te houden als je het serveert, kun je een mini-crockpot of fonduepan gebruiken! Zorg ervoor dat je het af en toe roert!
  • Een bier kiezen: Een donkerder bier zal een meer bittere smaak hebben en een lichter bier zal minder opvallen. Beide zullen in dit recept werken!

Bierkaasdip op een schotel met broccoli, pretzelbroodjes en een crostini.

Restjes bewaren

Als je het geluk hebt wat van deze bierkaasdip over te hebben, dan kun je het als volgt bewaren en bewaren voor later!

  • Koelkast: Als je dip is afgekoeld, bewaar je hem in een luchtdichte verpakking tot 4 dagen in de koelkast!
  • Opwarmen: Haal het uit de koelkast en roer het goed door. Verwarm het vervolgens op uw kookplaat (constant roeren) op laag totdat het is opgewarmd.


  • In een middelgrote pan op middelhoog vuur, voeg de boter toe en smelt. Garde door de bloem en klop langzaam de melk erdoor. Klop het bier erdoor.
  • Voeg de kaas toe en mix tot de kaas gesmolten is.

  • Voeg de paprika, knoflook en dijonmosterd toe en klop tot de gewenste consistentie.



Serveert: 8

calorieën174kcal (9%)Koolhydraten4G (1%)Eiwit9G (18%)Vet14G (22%)Verzadigd vet8G (40%)Meervoudig onverzadigd vet1GEnkelvoudig onverzadigd vet4GTrans vet1Gcholesterol42mg (14%)Natrium201mg (8%)Potassium74mg (2%)Vezel1G (4%)Suiker2G (2%)Vitamine A458IU (9%)Vitamine C1mg (1%)Calcium272mg (27%)Ijzer1mg (6%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Voorafje

Keuken Amerikaans

Trefwoord bierkaasdip, kaasdip

creditSource link

Chicksdenbosch
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart