Hoe maak je een recept voor zoetzure saus?

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Deze zoetzure saus is perfect pittig en pittig! Het geeft bijna alles een heerlijke smaak en het duurt maar 10 minuten om het te maken!

Ik hou van een goede saus om dingen in te dippen en deze zoetzure saus is daarop geen uitzondering! Maak wat loempia’s, zoetzure kip en wat varkensvlees om dit in te gebruiken en je zult het met me eens zijn … Het is de beste!

Een schotel met loempia's en zoetzure saus.

Zoet en zure saus

Ik hou van zoetzure saus omdat het pittig maar tegelijk ook zoet is. Net als in de naam! Je kunt het gebruiken om dingen in te dippen of je kunt er kip, varkensvlees of garnalen helemaal in smoren. Het maakt of breekt een recept en deze saus geeft je alles wat je zoekt! Het is een perfecte consistentie en is dik genoeg om dit spul op te schuimen. Ik ben een grote fan van saus dus hoe meer hoe beter!

Deze saus smaakt niet alleen fantastisch, maar hij is ook zo eenvoudig en gemakkelijk te maken! De ingrediënten zijn niet ingewikkeld en als je 10 minuten hebt, kun je dit opkloppen. Verdubbel de batch zelfs en bewaar deze voor later, zodat je altijd wat hebt! Kinderen kunnen behoorlijk kieskeurig zijn als het op saus aankomt. Het mag niet te pikant zijn, maar het moet wel lekker smaken. Deze saus is precies dat! Mijn hele familie wordt er gek van! Ga je gang en probeer het, je zult nooit meer teruggaan naar in de winkel gekochte saus!

Wat zit er in zoetzure saus?

Zoetzure saus wordt gemaakt van een heleboel ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt staan! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte ingrediëntenmetingen.

  • Ananas SAP: Dit is wat je die pittige, frisse smaak zal geven!
  • Rijstazijn: ik gebruik graag dit rijstazijn uit de winkel.
  • bruine suiker: Dit zal het recept zoeter maken en het een diepere smaak geven dan witte suiker eraan zou geven.
  • Ketchup: Dit draagt ​​niet alleen bij aan de smaak maar geeft het ook die mooie rode kleur!
  • Sojasaus: Dit is mijn favoriete sojasaus om te gebruiken!
  • Maïszetmeel en water: Als je deze twee met elkaar mengt, zal het helpen om de saus te verdikken tot de perfecte consistentie!

Laten we wat saus maken!

Het maken van deze zoetzure saus duurt nog geen 10 minuten! Het is zo eenvoudig en gemakkelijk dat u dit nooit meer in de winkel zult kopen!

  1. Mengen: Klop in een pan op middelhoog vuur het ananassap, de azijn, de bruine suiker, de ketchup en de sojasaus door elkaar.
  2. Garde: Klop in een kleine kom de maizena en het water tot een brij.
  3. Combineren en mixen: Voeg het maizena toe aan de pan en roer het erdoor.
  4. Sudderen: Breng aan de kook en verminder tot medium-laag tot het dikker wordt
Een lepel wordt ondergedompeld in zoetzure saus.

Snelle tips

Zoetzure saus kan worden aangepast om precies te passen wat je wilt! Of dat nu meer warmte is of meer smaak! Dat is het mooie van thuis je eigen sauzen maken. Ze zijn snel en gemakkelijk en je bepaalt zelf hoe ze uitpakken en smaken!

  • Gebruik geen VERS ananassap: Gebruik bij het maken van dit recept ananassap uit blik. Vers ananassap bevat meer zuur en zal de saus afbreken. Dit zal de smaak en de consistentie veranderen.
  • Voeg wat kick toe: Als je wat extra pit wilt toevoegen, probeer dan langzaam een ​​klein beetje chilivlokken toe te voegen.
  • Schuim op vlees: Als je dit op een vleesgerecht wilt schuimen en niet alleen van plan bent om het te dippen, dan zou ik het recept verdubbelen!

Een loempia wordt gedompeld in zoetzure saus.

Restjes bewaren

Deze zoetzure saus is in een potje of een luchtdicht bakje in de koelkast ongeveer 2 weken houdbaar! Dus ga je gang en plan al je recepten hieromheen, zodat je er het beste van kunt maken! Het is zo lekker, je zult er geen spijt van krijgen!


  • In een pan Klop op middelhoog vuur het ananassap, de azijn, de bruine suiker, de ketchup en de sojasaus door elkaar.
  • In een kleine kom Garde de maizena en het water samen tot een brij.
  • Voeg het maizena toe aan de pan en roer het erdoor.

  • Breng aan de kook en verminder tot medium-laag tot het dikker wordt



Serveert: 16

calorieën37kcal (2%)Koolhydraten9G (3%)Eiwit1G (2%)Vet1G (2%)Verzadigd vet1G (5%)Meervoudig onverzadigd vet1GEnkelvoudig onverzadigd vet1GNatrium225mg (9%)Potassium28mg (1%)Vezel1G (4%)Suiker8G (9%)Vitamine A19IUVitamine C1mg (1%)Calcium7mg (1%)Ijzer1mg (6%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Saus, Bijgerecht

Keuken Aziatisch, Aziatisch Amerikaans

Trefwoord huisgemaakte zoetzure saus, zoetzure saus

creditSource link

Chicksdenbosch
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart