Appelschoenmaker – Skinnytaste

Apple Cobbler gemaakt met warme kaneelappels en een gouden schoenmakerskorst. Maak het af met slagroom of yoghurt, het perfecte herfstdessert!


Appel Schoenmaker

Apple Cobbler is een van mijn favoriete herfstdesserts! Ik hou er meer van dan taart, en het goede nieuws is dat het ook zo veel gemakkelijker te maken is. Ik eet het graag warm uit de oven. Nog een van mijn favoriete schoenmakersrecepten is deze Skillet Mixed Berry Buttermilk Cobbler en voor nog een herfstappeldessert, probeer mijn Apple Cranberry Crumble.

Appelschoenmaker in schaaltjes

Dit gezonde appeldessertrecept is heerlijk en je zult nooit weten dat het niet alle boter en suiker bevat waar de meeste schoenmakers om vragen. Je zou dit recept in een taartvorm kunnen maken als je het voor Thanksgiving wilt serveren, maar ik ben dol op de portiecontrole die je krijgt door ze in schaaltjes te maken.

Wat is het verschil tussen een schoenmaker en een crisp?

Appelschoenmaker en appelchips lijken erg op elkaar, behalve de topping. Cobbler heeft meer een koekjestopping die je met lepels over de appels laat vallen, en crisp heeft een topping van haversuiker.

Waar is appelschoenmaker van gemaakt?

Er zijn twee hoofdonderdelen van een appelschoenmaker: de appels en de topping. Laten we het eerst hebben over de ingrediënten voor de vulling:

  • Appels: Natuurlijk heb je appels nodig om appelschoenmaker te maken. Ik gebruik voor deze schoenmaker geschilde en in plakjes gesneden Gala-appels, maar je kunt ook Honeycrisp of Granny Smith gebruiken. Jij doet jij!
  • Zoetstof: Ik gebruik honing om de vulling zoeter te maken, maar je kunt ook ahornsiroop of agave gebruiken als je dat liever hebt.
  • Kruiden: Deze schoenmaker ruikt naar herfst dankzij de kaneel en nootmuskaat.
  • Citrus: Het verse citroensap fleurt de smaak op.
  • Maïszetmeel: Maïszetmeel maakt de vulling dikker.
  • Water en zout

Dit heb je nodig voor de cobbler topping:

  • Witte volkoren en meel voor alle doeleinden
  • De kristalsuiker vermengt zich met de topping en de bruine suiker komt er bovenop
  • Bakpoeder, bakpoeder, zout
  • Boter, karnemelk, koolzaadolie

Is Gala een goede bakappel?

Ja, Gala-appels zijn goede bakappels. Ze zijn van nature zoet, dus je hoeft niet zoveel suiker toe te voegen aan wat je ook maakt.

Variaties en tips:

  • Ruil de honing uit voor stevia, monniksvrucht, agave of een andere zoetstof.
  • Voel je vrij om Honeycrisp . te gebruiken of een andere zoete appel als je geen Gala hebt.
  • Twee en een half pond appels is ongeveer zes tot zeven appels afhankelijk van hun grootte.
  • Verwissel de appels. Je zou dit schoenlapperrecept kunnen maken met perziken of peren.
  • Glutenvrij maken appelschoenmaker, sub de bloem met glutenvrije bloem.
  • Als je geen individuele vormpjes hebt, bak de schoenmaker ongeveer dezelfde tijd in een taartvorm of 8 “x 8” pan.
  • Als je je alvast wilt voorbereiden, bak het een dag van tevoren en warm het op in de oven of magnetron als je klaar bent om te serveren.
  • Breng het naar een hoger niveau, voeg een bolletje vanille yoghurtijs of slagroom toe.

Appel Schoenmaker

Appel Schoenmakerappelsindividuele appelschoenmakers

Appel Schoenmaker

215 Cal
1.5 Eiwit
44,5 Koolhydraten
4 Vetten

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 50 minuten

Totale tijd: 1 hr 10 minuten

Apple Cobbler gemaakt met warme kaneelappels en een gouden schoenmakerskorst.

Voor de vulling:

  • 2 1/2 pond Gala-appels, geschild, klokhuis verwijderd en in plakjes van 1/4 “dik*
  • 6 eetlepels honing
  • 2 eetlepel maïszetmeel
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • kneep van zout
  • 1/2 eetlepel vers citroensap
  • 1/2 beker water

Voor de topping:

  • 1/4 beker King Arthur wit volkoren meel
  • 1/4 beker King Arthur bloem voor alle doeleinden
  • 2 eetlepel kristalsuiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel natriumcarbonaat
  • snufje zout
  • 2 eetlepel gekoelde slagroomboter
  • 1/3 beker magere karnemelk
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 theelepel licht bruine suiker, uitgepakt
  • Meng in een grote, zware pan alle ingrediënten voor de appelvulling en laat op laag vuur ongeveer 25 minuten sudderen, af en toe zachtjes roerend tot de appels zacht zijn.*

  • Verdeel warme appels in vormpjes van 8 cm (4 inch).

  • Verwarm de oven voor op 400F.

  • Klop in een middelgrote kom bloem, kristalsuiker, bakpoeder, bakpoeder en zout.

  • Snijd in gekoelde boter (moet koud zijn) met behulp van een deegsnijder (of 2 messen) tot stukjes ter grootte van kiezelstenen.

  • Combineer karnemelk en olie in een kleine kom; goed mengen.

  • Voeg toe aan het droge mengsel en meng tot het net bevochtigd is, pas op dat je niet te veel mengt.

  • Schep het beslag over de appels in de vormpjes.

  • Leg op een bakplaat. Bestrooi met bruine suiker en bak 24 tot 28 minuten, tot de appels borrelen en de topping goudbruin is. Laat het 8 tot 10 minuten staan ​​voor het eten.

*Om te bezuinigen op suiker gebruikte ik zoetere appels zoals Gala. Als je zure appels gebruikt, zoals Granny Smith, moet je meer honing toevoegen. Proef de appels op dit punt en als je denkt dat ze meer honing nodig hebben, pas dan op dit punt aan.

Portie: 1schoenmaker, Calorieën: 215kcal, Koolhydraten: 44,5G, Eiwit: 1.5G, Vet: 4G, Verzadigd vet: 1.5G, cholesterol: 5.5mg, Natrium: 71mg, Vezel: 4G, Suiker: 32G

Blauwe slimme punten: 6

Groene slimme punten: 6

Paarse slimme punten: 6

trefwoorden: appel desserts, kaneel appel schoenmaker, schoenmaker, fruit desserts

creditSource link

Chicksdenbosch
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart