De lekkerste biologische kip maak je zo!

Ben jij ook een liefhebber van heerlijke kipgerechten, maar wil je ook bewuster omgaan met voeding? Dan is biologische kip een goede keuze! Biologische kip is niet alleen beter voor het dierenwelzijn, maar ook voor jouw gezondheid en het milieu. Maar hoe maak je de lekkerste biologische kip zelf? In dit artikel geven we je een aantal tips voor het bereiden van een heerlijke biologische kip en delen we twee heerlijke recepten om uit te proberen.

Waarom kiezen voor biologische kip?

Als je bewuster wilt omgaan met voeding en het welzijn van dieren, dan is biologische kip een goede keuze. Biologische kip wordt geproduceerd met respect voor het milieu, de dieren en de natuur, zonder kunstmatige middelen en gecontroleerd door SKAL. Biologische producten moeten daarnaast aan specifieke eisen voldoen en zijn te herkennen aan een Europees keurmerk. Hoewel biologische kip duurder is dan niet-biologische kip, heeft de kip een beter leven gehad, is de smaak beter en bevat het geen chemische geur-, kleur- en smaakstoffen. Wil je biologische kip kopen, dan kun je terecht bij diverse biologische slagers en supermarkten.

Receptidee – Gebraden Kip

Een heerlijke manier om biologische kip te bereiden is door het te braden. Om de kip goed te braden moet je het vel vanuit de buikholte losmaken en kruidenboter in dunne plakjes onder het vel plaatsen. Vervolgens kun je de kip inwrijven met citroenrasp, olie, knoflook, zout en peper. Kippendijen worden aanbevolen omdat ze meer smaak en textuur hebben dan kipfilet en vet zorgt voor extra smaak. Na ongeveer een uur in de oven op 180 graden Celsius, heb je een heerlijk sappige en smaakvolle kip om van te genieten.

Receptidee – Aioli Kip

Een andere heerlijke manier om biologische kip te bereiden is door het te grillen en te serveren met aioli. Aioli is een knoflookmayonaise die je gemakkelijk zelf kunt maken door citroen, ei, knoflooktenen en olie te mixen tot een gladde mayonaise. Dit geeft de kip een heerlijke smaak en is perfect als dipsaus of lekker op een sandwich. Probeer het zelf en ontdek hoe smaakvol biologische kip kan zijn.

Biologische kip kopen bij JP Puurvlees

Als je op zoek bent naar een leverancier van biologische kip van goede kwaliteit, dan kun je terecht bij JP Puurvlees. Dit bedrijf verkoopt biologisch vlees van meerdere biologische veehouderijen met het Skal keurmerk. Hierdoor weet je zeker dat je kip afkomstig is van dieren die een goed leven hebben gehad en dat er geen gebruik is gemaakt van kunstmatige middelen. JP Puurvlees biedt een uitgebreid assortiment aan biologisch gevogelte, zoals kip en kalkoen, die gekoeld bij jou thuis kunnen worden bezorgd. Geniet van de heerlijke smaak van biologische kip en maak indruk op jouw gasten met een smaakvol gerecht.

 

 

Chicksdenbosch
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart