Deze Easy Black Bean Vegetarische Chili Gegarneerd met Gekruide Yoghurt duurt ongeveer 20 minuten om te koken, maar smaakt alsof het urenlang gestoofd is.
Black Bean Vegetarische Chili Met Gekruide Yoghurt
Deze Black Bean and Corn Chili is een heerlijk, voordelig vegetarisch chili-recept voor doordeweekse diners. Ik gebruik zwarte bonen uit blik, een nietje in de voorraadkast dat tijd en geld bespaart en pureer de helft van de bonen om het romig te maken zonder veel tijd te besteden aan sudderen. Bedek het met yoghurt voor extra eiwitten en romigheid. Dit is het beste recept voor zwarte bonen chili! Meer van mijn favoriete chili-recepten zijn Chicken Chili, Vegetarian Pumpkin Chili, White Bean Turkey Chili en Quick Beef Chili.
ik werkte samen met Stonyfield Biologisch voor dit vegetarische chili-recept. Ik gebruik graag volle yoghurt op mijn chili in place zure room voor extra eiwit. Hier gebruikte ik hun Volle Melk Zachte & Romige Yoghurt gekruid met kruiden, de perfecte romige topping maar je kunt ook hun Volle Melk Natuur Griekse Yoghurt of hun magere yoghurt, als je dat liever hebt.
Waar wordt vegetarische chili van gemaakt?
Hieronder staan de ingrediënten die je nodig hebt om deze makkelijke vegetarische chili te maken.
- Kruiden: Komijn, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, zout
- Zuivel: Volle melk yoghurt
- Peulvruchten: Zwarte bonen uit blik
- Groenten: Ui, paprika, tomaten uit blik met groene pepers, jalapeno
- Vloeistof: Tomatensaus, groentebouillon
- Toppings: Geraspte cheddar kaas, rode uienblokjes, koriander, avocadoblokjes
Kan ik yoghurt gebruiken in plaats van zure room in chili?
Ja, je kunt altijd yoghurt gebruiken in plaats van zure room om je chili te garneren. De voordelen van het gebruik van Stonyfield-yoghurt in plaats van zure room is dat ze allemaal biologisch zijn en levende actieve culturen hebben. Stonyfield Organic is altijd mijn go-to voor yoghurt omdat hun producten “Good on Purpose” zijn – goed voor jou, goed voor de planeet en goed voor je smaakpapillen.
Om het gekruide yoghurtrecept te maken, hoef je alleen maar de zes kruiden door de yoghurt te mengen en deze voor het serveren aan de chili toe te voegen. Zo makkelijk!
Variaties en tips:
- Voeg in blokjes gesneden zoete aardappelen toe voor extra vezels.
- Verwissel eventueel de rode paprika voor een andere kleur.
- Laat de zaadjes en ribben in de jalapeno als je pittige chili wilt of verwijder ze voor een mildere versie.
- Koel tot 4 dagen of bevries tot 3 maanden.
Meer Chili-recepten waar je dol op zult zijn:
Makkelijke zwarte bonen vegetarische chili met gekruide yoghurt
Deze Easy Black Bean Vegetarische Chili Gegarneerd met Gekruide Yoghurt duurt ongeveer 20 minuten om te koken, maar smaakt alsof het urenlang gestoofd is.
Kruidenmix:
- 1 1/4 eetlepel komijn
- 1 1/4 eetlepel Chili poeder
- 1/4 theelepel knoflook poeder
- 1/4 theelepel uien poeder
- 1/2 theelepel gerookte paprika
- 1 theelepel koosjer zout
Chili:
- 3/4 beker Stonyfield Biologische volle melk yoghurt
- 2 15 oz blikjes zwarte bonen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 middelgrote ui, gehakt
- 1 rode paprika, gehakt
- 1 in blokjes gesneden jalapeno, plus meer voor garnering
- 10 oz kan rotel tomaten met groene pepers
- 8 ons bevroren maïs
- 8 ons blik tomatensaus
- 3/4 beker natriumarme groentebouillon
- Optionele toppings: geraspte cheddar, in blokjes gesneden rode uien, koriander, in blokjes gesneden avocado
Meng de kruiden in een kleine kom. Houd 1 1/2 theelepel apart en meng door de yoghurt. Opzij zetten.
Doe 1 blik bonen, niet uitgelekt, in de blender met 1/2 kopje water en pureer. Giet het tweede blikje af.
Voeg olie toe aan een grote pan op middelhoog vuur, voeg de uien, paprika en jalapeno toe en kook 3 tot 4 minuten.
Voeg tomaten, maïs, bonen, gepureerde bonen, tomatensaus, groentebouillon en overige kruiden toe.
Breng aan de kook, dek af en laat ongeveer 15 minuten sudderen, roer tot het ingedikt is.
Serveer gegarneerd met gekruide yoghurt plus je favoriete optionele toppings.
- Voeg in blokjes gesneden zoete aardappelen toe voor extra vezels.
- Verwissel eventueel de rode paprika voor een andere kleur.
- Laat de zaadjes en ribben in de jalapeno als je pittige chili wilt of verwijder ze voor een mildere versie.
- Koel tot 4 dagen of bevries tot 3 maanden.
Portie: 1royale kop, Calorieën: 264kcal, Koolhydraten: 44,5G, Eiwit: 14.5G, Vet: 4.5G, Verzadigd vet: 1G, cholesterol: 44,5mg, Natrium: 889.5mg, Vezel: 14G, Suiker: 9G
Blauwe slimme punten: 2
Groene slimme punten: 5
Paarse slimme punten: 2
trefwoorden: zwarte bonen chili, vegetarisch, vegetarische chili
Openbaarmaking: dit bericht is gesponsord door Stonyfield. Bedankt voor het steunen van de merken die Skinnytaste mogelijk maken. Alle gedachten zijn van mezelf
creditSource link