Het beste recept voor pompoentaartcake

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Deze pompoen bundt cake met zelfgemaakte roomkaas frosting is waar dromen van gemaakt zijn! Het is ongelooflijk vochtig en geladen met alle de smaak van pompoenkruiden.

Pompoendesserts maken tijdens de herfst is een goed idee. Voor meer niet-van-de-wereld-smaak, probeer ijsbakcake, broodpudding en pannenkoeken met pompoenkruiden.

Pompoenplak die uit de cake wordt getrokken.

Pumpkin Bundt Cake Met Roomkaas Motregen Recept

Ik hoop dat jullie allemaal net zoveel van pompoen houden als ik. Het heeft zoveel veelzijdigheid als het gaat om dessert! Ik kijk er altijd naar uit om te vallen vanwege de golf van appel- en pompoendesserts. Dit is traditioneel het seizoen voor taart, maar voor al mijn mede-cakeliefhebbers die er zijn, deze is voor jou! Een supereenvoudig recept voor pompoentaartjes vol met al je favoriete herfstsmaken. Nootmuskaat, gember, kaneel en kruidnagel zijn absoluut heerlijk genesteld in een plak warme, vochtige cake.

Bundtcakes zijn een klassieker. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ze zien er ook geweldig uit op elke eettafel! Nu het oktober is, vond ik het nodig om dit recept te delen. Het is perfect voor al je herfstborrels! Een vochtige pompoencake gevuld met warme kruiden en zelfgemaakte roomkaas besprenkeld over de top; wat kan beter zijn? Iedereen wil wel een stukje van deze prachtige taart. Wees niet verbaasd als ze voor seconden of derde keren terugkomen! En voor meer bundt-goedheid, probeer mijn appel-praline bundt-cake – nog een herfsthit!

Ingrediënten voor Pumpkin Bundt Cake

Hier zijn geen fancy ingrediënten voor nodig! Gewoon een beetje pompoenpuree en wat kruiden uit je kast! Zoals altijd zijn de afmetingen voor elk ingrediënt te vinden in de receptenkaart aan het einde van de post.

Pompoentaart

 • kristalsuiker: Toegevoegd voor die perfect zoete pompoensmaak.
 • Pompoen puree: Zorg ervoor dat je pompoenpuree gebruikt in plaats van pompoentaartvulling! We gaan onze eigen kruidenmix toevoegen.
 • Plantaardige olie: Wordt gebruikt om vocht toe te voegen en ingrediënten samen te binden tijdens het bakproces.
 • Eieren: Gebruikt als bindmiddel!
 • Bloem voor alle doeleinden: Ik gebruik graag bloem voor alle doeleinden voor cakes. Het heeft een laag eiwitgehalte en houdt je taarten luchtig en luchtig.
 • Bakpoeder: Voeg bakpoeder toe om je cake goed te laten rijzen.
 • Kaneel: Kaneel is een must voor de perfecte herfstsmaak!
 • Nootmuskaat: Voegt een warme, aardse smaak toe.
 • Gember: Voor een vleugje scherpe kruiden.
 • Kruidnagel: Kruidnagel is rijk, bloemig en zoet.
 • Zout: Een beetje zout zal je hele pompoentaart beter laten smaken!

Glazuur van roomkaas

 • Roomkaas: Zachte roomkaas is de basis van deze smakelijke frosting. Ik ga meestal voor volle roomkaas voor de beste smaak.
 • Ongezouten boter: Ik gebruik zachte, ongezouten boter voor een rijke, zoete smaak.
 • Vanille-extract: Brengt de smaak samen! Gebruik puur vanille-extract voor het beste resultaat.
 • Zout: Toegevoegd om de zoetheid in evenwicht te brengen.
 • Poedersuiker: Poedersuiker en glazuur gaan hand in hand. Het voegt de perfecte zoetheid en zachte textuur toe.
 • Melk: toegevoegd om de consistentie aan te passen.
Stappen die laten zien hoe je pompoen bundt cake maakt.

Je cake en glazuur maken

Een pompoentaart maken is veel gemakkelijker dan het lijkt. Mensen zijn verrast door hoe eenvoudig het is! Eerlijk gezegd kost het net zoveel moeite als het maken van een cake in een doos. En het beste is: het smaakt veel beter! In slechts een paar eenvoudige stappen heb je een prachtig herfstdessert in handen. Wees voorbereid om het het hele seizoen op repeat te houden!

 1. Voorverwarmen, Bundtpan voorbereiden: Verwarm om te beginnen uw oven voor op 350 ° Fahrenheit. Vet een bundtpan van 10 kopjes in en zet opzij.
 2. Meng natte ingrediënten met suiker: Klop in een grote kom de suiker, pompoen, olie en eieren door elkaar tot ze volledig gemengd zijn.
 3. Meng droge ingrediënten: Klop in een aparte kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en zout door elkaar. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe aan het pompoenmengsel en mix tot het volledig is gecombineerd.
 4. Toevoegen aan pan en bakken: Giet het beslag in de tulbandvorm en bak 40-45 minuten, tot een tandenstoker er schoon uit het midden komt en de cake terugveert als je er zachtjes op drukt.

Hoe maak je roomkaasglazuur?

 1. Combineer ingrediënten: Klop eerst de roomkaas, boter, vanille en zout tot een gladde massa. Meng poedersuiker. Voeg indien nodig 1-2 eetlepels melk toe om een ​​redelijk vloeibare consistentie te krijgen om over de cake te druppelen. Sprenkel over de afgekoelde cake. Bewaar in de koelkast tot het klaar is om te serveren.

Tips voor het maken van de beste Bundt

Een pompoentaart maken is vrij eenvoudig, maar deze tips en trucs kunnen ervoor zorgen dat je de beste cake van het blok maakt! Ik weet dat je het eindresultaat net zo geweldig zult vinden als ik.

 • Smeer goed: Je pan goed invetten is de sleutel tot een succesvolle bundtcake. Ik gebruik graag een deegborstel om in alle hoeken en gaten van mijn bundtpan te komen. Geef het dan een lichte laag bloem. Gebruik hier ook verkorting! Boter kan tijdens het bakproces smelten, wat betekent dat je cake blijft plakken.
 • Voeg langzaam beslag toe: Een van de beste onderdelen van het gebruik van een tulbandvorm is dat je cake er in een mooie vorm uitkomt! Om er zeker van te zijn dat het er zo mooi mogelijk uitziet, voeg je het beslag langzaam toe aan je pan. Op deze manier heeft het tijd om in die spleten weg te zinken. Je kunt ook een lepel of spatel gebruiken om het beslag er voorzichtig in te duwen.
 • Laat je taart afkoelen: Nadat je je cake uit de oven hebt gehaald, laat je hem 10-15 minuten afkoelen op een rooster voordat je hem omdraait. Dit zal helpen om het gemakkelijker uit te schuiven.
 • Niet overmixen: Overmixen van je beslag is de grootste boosdoener voor droge, dichte cakes. Stop zodra alle ingrediënten soepel door elkaar zijn gemengd. Meer dan dat, en gluten zullen zich ontwikkelen. Hierdoor wordt je cake hard en bijna rubberachtig.
 • Vullingen en toppings: Voel je vrij om dingen als gehakte pecannoten of walnoten toe te voegen aan je cakebeslag! Noten passen perfect bij de smaak van pompoenkruid. En voor wat betreft toppings, voeg een beetje slagroom, ijs of zelfs een scheutje karamelsaus toe!

Pompoen bundt cake in plakjes.

Overgebleven pompoentaart bewaren

Omdat deze cake roomkaasglazuur heeft, moet je hem in de koelkast bewaren voor het beste resultaat!

 • In de koelkast: Bewaar je cake in een luchtdichte verpakking of in plasticfolie. Het zal 3-4 dagen duren. U kunt zo serveren of eerst op kamertemperatuur laten komen.
 • In de vriezer: Pompoentaart kan ook in de vriezer worden bewaard. Wikkel in plasticfolie of aluminiumfolie en plaats in een diepvrieszak. Het is maximaal 2 maanden houdbaar. Ontdooi een nacht in de koelkast voor het serveren.

Plak van pompoen bundt cake met glazuur.


 • Verwarm de oven voor op 350°. Smeer een Bundtpan van 10 kopjes en leg het opzij.
 • Klop in een grote kom de suiker, pompoen, olie en eieren tot ze volledig zijn gecombineerd.

 • In een aparte kom Garde Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan het pompoenmengsel en mix tot alles volledig gemengd is.
 • Giet het beslag in de tulbandvorm en bak 40-45 minuten, tot een tandenstoker er schoon uit het midden komt en de cake terugveert als je er zachtjes op drukt.

Glazuur van roomkaas

 • Klop de roomkaas, boter, vanille en zout tot een gladde massa. Voeg de poedersuiker toe tot een gladde massa. Voeg indien nodig 1-2 eetlepels melk toe om een ​​redelijk vloeibare consistentie te krijgen om over de cake te druppelen. Sprenkel over de afgekoelde cake. Bewaar in de koelkast tot het klaar is om te serveren.Serveert: 10

calorieën415kcal (21%)Koolhydraten75G (25%)Eiwit6G (12%)Vet11G (17%)Verzadigd vet6G (30%)Meervoudig onverzadigd vet1GEnkelvoudig onverzadigd vet3GTrans vet1Gcholesterol99mg (33%)Natrium185mg (8%)Potassium164mg (5%)Vezel1G (4%)Suiker54G (60%)Vitamine A424IU (8%)Vitamine C1mg (1%)Calcium71mg (7%)Ijzer2mg (11%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Toetje

Keuken Amerikaans

Trefwoord pompoen bundt cake

creditSource link

Chicksdenbosch
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart