Een eenvoudig recept voor butternutpompoenravioli gemaakt met wontonvellen – de perfecte kortere weg in plaats van je eigen pasta te maken. Ze zijn delicaat en licht, perfect in een saliebotersaus.
Butternut Squash Ravioli met salieboter
We houden van ravioli in mijn huis. We hadden zelfs een ravioli-aftrap met vrienden om de beste kaasravioli in de stad te vinden. Ik ben erg enthousiast over hoe deze ravioli is geworden. De vulling is licht voor de kaas en zwaar voor de butternut, waardoor ze gezond en licht zijn, en de zoete en hartige smaak vormt een perfecte aanvulling op de saliebotersaus. Ze zijn delicaat en perfect dun – niemand zal klagen! Voor meer van mijn favoriete recepten voor pompoenpasta, probeer mijn Spaghetti met Butternut Prei Parmezaanse kaassaus en Pasta met Butternut Squashsaus, Worst en Spinazie.
De raviolivulling van de butternutpompoen is gemaakt met verse gepelde en in blokjes gesneden pompoen, die ik rooster met salie, knoflook, zout en peper en puree. Daarna wordt het gemengd met Ricotta-kaas, Pecorino Romano-kaas, maar voel je vrij om Parmezaanse kaas en nootmuskaat te gebruiken.
Kan ik pompoenpuree uit blik gebruiken?
Zeker wel! Het maken van butternutpuree is vrij eenvoudig en smaakt beter dan uit blik. Maar als je blik moet gebruiken, heb je ongeveer anderhalve kop puree nodig. Breng het op smaak met zout en peper en voeg gesauteerde knoflook toe om de smaak te versterken, en ga dan verder zoals aangegeven. Ik denk dat de smaak het beste zal zijn als je het roostert, om tijd te besparen kun je voorgesneden butternut of bevroren gebruiken.
Welke saus past bij ravioli met pompoen?
Ik heb lang nagedacht over de beste raviolisaus met pompoen en besloot om voor een lichte boter-saliesaus te gaan – het was perfect! Als je de boter wilt overslaan, gebruik dan olijfolie en knoflook. Je kunt ook een butternutpompoensaus maken door de geroosterde pompoen te verdubbelen, hem in de blender te pureren met wat pastawater om hem los te maken en Parmezaanse kaas toe te voegen.
Wat te serveren met Butternut Squash Ravioli
Ik zou deze gezonde pompoenravioli serveren met een lekkere salade of geroosterde groenten. Hieronder enkele ideeën:
Kan ik de ravioli invriezen?
Ja, je kunt de ravioli invriezen. Ik raad aan om het recept te verdubbelen en extra te maken om in te vriezen – het duurt niet zo lang meer om in elkaar te zetten.
Leg de ravioli na het samenstellen plat op een bakplaat en vries ze in. Eenmaal ingevroren, breng de ravioli over in een diepvriesbestendige zak of container en label met de datum en naam.
Als je klaar bent om de pompoenravioli te koken, doe je ze direct in kokend water uit de vriezer en kook je ze tot ze aan de oppervlakte komen, ongeveer twee tot drie minuten. Bevroren ravioli is ongeveer drie maanden houdbaar in de vriezer.
Meer Butternut Squash-recepten waar je dol op zult zijn:
Butternut Squash Ravioli met salieboter
Een eenvoudig recept voor butternutpompoenravioli gemaakt met wontonvellen – de perfecte kortere weg in plaats van je eigen pasta te maken.
- 1 1/4 pond butternutpompoen in blokjes gesneden 1-inch
- 1 eetlepel olie-
- 4 kruidnagel knoflook, verpletterd met de zijkant van een mes
- 1/4 beker ricotta, Ik heb liever Polly-o
- 1/4 beker Pecorino Romano, plus optioneel meer voor serveren
- 1/4 theelepel koosjer en zwarte peper, proeven
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 24 vierkante wontonvellen
- 1 groot ei, geslagen
- 2 eetlepels zout boter
- 8 verse salieblaadjes, verdeeld
Verwarm de oven voor op 400F.
Leg de butternut, 4 salieblaadjes en knoflook op een bakplaat en meng met 1 eetlepel olie. Breng op smaak met 1/4 theelepel zout en peper.
Rooster tot ze zacht zijn, ongeveer 35 minuten. Breng over naar een kom en pureer met een vork tot een zeer gladde massa (een blender zou ook werken).
Roer de ricotta en pecorino erdoor, breng op smaak met nootmuskaat, 1/4 theelepel zout en zwarte peper.
Leg de wontonvellen op een werkvlak, bestrijk de rand lichtjes met eierwas en leg 1 eetlepel vulling in het midden.
Vouw over in een driehoek en druk op de randen om te verzegelen. Dek af met een vochtige doek terwijl je de rest maakt.
Hak de resterende salieblaadjes fijn. Doe boter en salie in een middelgrote pan en smelt op laag vuur. Houd warm op zeer laag vuur.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de helft van de ravioli toe (ze zijn erg delicaat) en kook tot ze aan de oppervlakte komen, ongeveer 2 minuten.
Gebruik een schuimspaan om te verwijderen en toe te voegen aan de pan met de boter. Herhaal met de overige ravioli.
Gooi ravioli voorzichtig met de boter tot ze warm zijn, 1 tot 2 minuten.
Bestrooi met zwarte peper en serveer met extra Pecorino Romano, indien gewenst.
Portie: 6ravioli, Calorieën: 355kcal, Koolhydraten: 46.5G, Eiwit: 11.5G, Vet: 14.5G, Verzadigd vet: 7G, cholesterol: 77,5mg, Natrium: 502mg, Vezel: 4G, Suiker: 3.5G
Blauwe slimme punten: 8
Groene slimme punten: 8
Paarse slimme punten: 8
trefwoorden: butternut squash ravioli, butternut squash recepten, zelfgemaakte ravioli, wonton wrapper recepten
creditSource link