Klassiek zelfgemaakt recept voor vochtige gele cake

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Gele cake is een klassiek gerecht dat we allemaal kennen en waarderen! Perfect vochtig met een lichte en donzige textuur, het is een cake die we ALTIJD maken omdat iedereen er dol op is!

Taart wordt vaak bij ons thuis gemaakt en deze gele taart staat altijd bovenaan de lijst! Dus als je net zoveel van cake houdt als ik, ga je gang en probeer deze geweldige Black Forest Cake, deze Pumpkin Spice Sheet Cake of zelfs deze Mississippi Mud Cake! Ze zijn allemaal zo lekker!

Gele cake met chocoladeglazuur met een schijfje dat eruit wordt getrokken.

Gele cake

De belangrijkste reden dat ik zo dol ben op gele cake, is dat het zo veelzijdig is! Je kunt extra lekkernijen aan het beslag toevoegen. Ik hou van hagelslag, noten of zelfs chocoladeschilfers! Maar mijn favoriete onderdeel is dat wanneer ik het glazuur verwissel! De cake smaakt en ziet er heel anders uit! Dat is maar goed ook, want ik maak dit zo vaak dat het voelt alsof ik dingen omdraai! Mijn favoriete glazuur is chocoladeroomkaasglazuur, chocoladeboterroomglazuur en roomkaasglazuur.

Daarna, nadat je het romige en heerlijke glazuur aan de bovenkant hebt toegevoegd, kun je elke topping die je lekker vindt erop doen! De gele cake-smaak past bij bijna alles, dus je kunt vers fruit gebruiken (ik ben dol op aardbeien en frambozen!) Of zelfs wat noten toevoegen, of geschaafde chocolade, hagelslag…. echt waar je zin in hebt! Het past allemaal bij deze taart! Probeer het. Je zult er dol op zijn en het wordt ook een verjaardags- en vakantienietje in je huis!

Ingrediënten in Gele Cake

Dit recept bevat eenvoudige ingrediënten die waarschijnlijk al in je keuken staan! Sla je slag, want dit ga je veel maken! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte ingrediëntenmetingen.

Droge ingrediënten:

 • Cakemeel: Als je geen cakemeel bij de hand hebt, kun je het zelf maken! Zie “Baktips” hieronder!
 • Kristalsuiker: Geeft de cake die zoete smaak.
 • Bakpoeder: Je hebt bakpoeder nodig om de cake te laten rijzen en luchtig te maken.
 • Natriumcarbonaat: Dit helpt ook om de cake te laten rijzen en zorgt voor luchtbellen in je cake terwijl hij kookt, waardoor hij licht en luchtig wordt.
 • Zout: Zout zal de smaken van alle andere ingrediënten versterken.

Natte ingrediënten

 • Karnemelk: Als je geen karnemelk bij de hand hebt, probeer dan in plaats daarvan deze zelfgemaakte karnemelk te maken!
 • Melk: Dit wordt gebruikt om alle ingrediënten te mengen en een romig beslag te maken.
 • Vanille: De vanille geeft een smaak aan de zoetheid van de suiker.
 • Plantaardige olie: Hierdoor wordt je cake vochtig!
 • Eieren: Eieren binden alle ingrediënten samen en zorgen ervoor dat de cake zacht en vochtig is.
In drie stappen natte en droge ingrediënten met elkaar mengen.

Laten we een taart bakken!

Deze cake is supereenvoudig en je kunt hem nog sneller maken als je de gele cakemix van tevoren maakt! Je kunt dat van tevoren maken en dan gewoon de natte ingrediënten erdoor mengen en bakken! Zo niet, dan heb ik hier alle instructies om alles samen te doen!

 • Maak de gele cakemix (droge ingrediënten): Roer de bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout door elkaar. Bewaar in een luchtdichte pot of pot tot gebruik.
 • Voorverwarmen en klaarmaken: Als u klaar bent om te bakken, verwarm de oven dan voor op 325 °. Vet 2 ronde cakevormen van 8 inch in en zet ze opzij.
 • Droge en natte ingrediënten door elkaar mengen, bakken en afkoelen: Voeg de droge mix-ingrediënten toe aan een grote kom. Voeg het water, vanille, boter en eieren toe en klop met de peddelbevestiging van een standmixer of een handmixer tot alles volledig is gecombineerd. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee cakevormen en bak 35-40 minuten, of tot het midden van de cake terugveert als je erop drukt. Laat volledig afkoelen.
 • Voeg het glazuur toe: Frost met uw gewenste glazuur. Ik heb mijn heerlijke chocoladeroomkaasglazuur gebruikt en het is om voor te sterven als het wordt gecombineerd met deze gele cake
Een plakje gele cake met chocoladeglazuur.

Baktips

Gele cake is een klassieke cake! Het kan worden gecombineerd met eindeloze soorten glazuur en vullingen voor elke gelegenheid. Deze gele cakemix maakt het nog gemakkelijker om een ​​zelfgemaakte cake helemaal opnieuw te maken, vooral als je meerdere potten van de mix van tevoren klaarmaakt. Je zult nooit meer naar een in de winkel gekochte cakemix grijpen!

 • Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur: Door eieren, water en boter te gebruiken die niet koud zijn en op kamertemperatuur zijn, zal het cakebeslag gemakkelijker samenkomen. En niet alleen dat, het zal de cake ook gladder maken!
 • Niet te lang mixen: Door het beslag dubbel te mengen, wordt de luchtigheid van deze gele cake weggenomen! Het maakt de textuur gomachtig en taai. Dus gewoon mixen totdat alles is gecombineerd en dan stoppen! Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt!
 • Open de oven niet te vroeg: Ik weet dat we allemaal willen zien hoe onze cake in de oven aan het bakken is! Maar geef niet toe aan de verleiding om de oven tijdens het bakken te openen! Gebruik in plaats daarvan het licht! Als je de oven te vroeg opent, komt er te veel hete lucht vrij. Hierdoor daalt de baktemperatuur rond je cake en zal de cake inzakken. Dus, als je het moet openen om het te zien, probeer dan te wachten tot ten minste 35 minuten in de baktijd.
 • Cakemeel: De reden dat ik cakemeel gebruik in plaats van gewoon meel is omdat het de cake malser maakt! Maak je geen zorgen als je geen cakemeel hebt! Je kunt het helemaal opnieuw maken! Verwijder voor elke kop bloem voor alle doeleinden 2 eetlepels bloem en vervang deze door maizena. Dan ga je het samen zeven. Als het eenmaal volledig is gezeefd, meet dan de hoeveelheid bloem af die je nodig hebt voor het recept!

Restjes bewaren

Als je genoeg hebt van deze gele cake voor restjes, dan zul je een dag of twee later aangenaam verrast zijn hoe goed deze cake standhoudt en smaakt! Het is heerlijk!

Koelkast: Als je cake is afgekoeld, wikkel hem dan in plasticfolie en bewaar hem in je koelkast. Hij kan tot 7 dagen meegaan! Bewaar het in de koelkast tot je klaar bent om het in te vriezen. Als je je cake hebt ingevroren, kun je plasticfolie tegen het blootgestelde deel van de cake wikkelen om te voorkomen dat het uitdroogt. Met de frosting is hij tot wel 5 dagen houdbaar in de koelkast!

Een plakje gele cake met een vork die er een hap uit neemt.


 • Roer de bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout door elkaar. Opslaan in een luchtdichte container of kan tot klaar voor gebruik.
 • Als u klaar bent om te bakken, verwarm de oven dan voor op 350 °. Vet 2 8 inch ronde taartvormen en leg ze opzij.
 • Voeg alle droge ingrediënten toe aan een grote kom. Voeg de karnemelk, melk, olie, vanille en eieren toe en klop met de peddel bevestiging van een keukenmixer of een handmixer tot het volledig is gecombineerd. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee cakevormen en bak 30-35 minuten, of tot het midden van de cake terugveert als je erop drukt. Laat volledig afkoelen.
 • Frost met uw gewenste glazuur. Ik heb mijn heerlijke chocoladeroomkaasglazuur gebruikt en het is om voor te sterven als het wordt gecombineerd met deze gele cake!


Serveert: 8

calorieën325kcal (16%)Koolhydraten66G (22%)Eiwit8G (16%)Vet4G (6%)Verzadigd vet1G (5%)Meervoudig onverzadigd vet1GEnkelvoudig onverzadigd vet1GTrans vet1Gcholesterol74mg (25%)Natrium278mg (12%)Potassium265mg (8%)Vezel1G (4%)Suiker40G (44%)Vitamine A164IU (3%)Calcium124mg (12%)Ijzer1mg (6%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Toetje

Keuken Amerikaans

Trefwoord gele cake, gele cake recept

creditSource link

Chicksdenbosch
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart